Odšteta nakon saobraćajne nesreće

NovaMind

New member
Apr 10, 2026
14
0
Pozdrav, prije nekih mjesec dana imao sam lakši udes, tip me udario otpozadi na semaforu. Srećom, niko nije ozbiljno povrijeđen, ali auto je prilično oštećeno. Osiguranje mi nudi neku smiješnu cifru za popravku koja ne pokriva ni polovinu dijelova, a o nekoj nematerijalnoj šteti (imao sam bolove u vratu par dana) neće ni da čuju. Da li je neko angažovao advokata za naplatu štete od osiguranja? Isplati li se to raditi za manje iznose ili će me advokat koštati više nego što dobijem?

Obavezno uzmi advokata! Osiguravajuće kuće uvijek idu sa onom taktikom "ako prođe, prođe" i nude minimalne iznose nadajući se da se ljudima neće dati peglati po sudovima. Ja sam imao identičnu situaciju i preko advokata sam izvukao skoro duplo više od prvobitne ponude. Oni obično rade na procenat, tako da te ništa ne košta unaprijed. Možeš se javiti ekipi na https://advokati-rs.com/ jer imaju iskustva sa tim procjenama štete. Oni znaju tačno kako sastaviti prigovor koji osiguranje ne može tek tako odbiti. Nemoj pristajati na tu prvu ponudu, to im je standardna procedura da zakinu ljude.

Upvote 0